Брюксел предлага редица нови данъци и такси, а също така

...
Брюксел предлага редица нови данъци и такси, а също така
Коментари Харесай

ЕС обсъжда въвеждане на нови данъци и такси след Brexit


Брюксел предлага редица нови налози и такси, а също по този начин и покачване на някои от съществуващите мита, с цел да се компенсират загубите от вноските на Англия в бюджета на Европейския съюз след излизането й (Brexit), излиза наяве от обява на Financial Times.

В частност става въпрос за налози върху пластмасовите опаковки и излъчванията от парникови газове.

Освен това може да се усилят и граничните такси за туристите и пътешествениците, които не са жители на Европейски Съюз за влизането им в страните членки.

През 2020 година Европейски Съюз възнамерява да вкара в деяние системата за влизане в Европа – ETIAS за чужденци, ползващи се от правото на безвизово влизане. Според оценката на Европейската комисия, броят на тези чужденци е над 30 млн. годишно. Като начало е било планувано да бъдат събрани към 5 милиарда евро, само че в този момент Брюксел разисква разновидности от по-високи суми.

Еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер съобщи по-рано, че след Brexit дефицитът в бюджета на Европейски Съюз ще е от 12 до 15 милиарда евро годишно. Годишният бюджет на Европейски Съюз за 2017 година бе за съвсем 160 милиарда евро. По размер на вноската Англия се подрежда на трето място след Германия и Франция.
Посочените нагоре промени ще обиден бюджета на Европейски Съюз след 2020 година Предполага се, че Европейски Съюз ще свие разноските, с цел да се оправи с най-малко половината от предстоящият недостиг, само че за останалите 50 % от него ще са нужни нови източници на доходи.

Според Йотингер да вземем за пример данъкът върху пластмасовите опаковки може да е удачно решение освен от икономическа, о и от екологична позиция.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР