Брюксел няма да върне Карлес Пучдемон на Мадрид. Белгийски съд

...
Брюксел няма да върне Карлес Пучдемон на Мадрид. Белгийски съд
Коментари Харесай

Брюксел отказа да предаде Пучдемон на Мадрид

Брюксел няма да върне Карлес Пучдемон на Мадрид. Белгийски съд приключи процедурата за изгонване на отстранения каталунски водач и четирима други сепаратисти към Испания, съобщи Франс прес, като цитира юриста на някогашния министър председател на самостоятелната област. Съдия в Брюксел разгласи процедурата за неоснователна, откакто на 5 декември негов сътрудник от испанския Върховен съд анулира издадените европейски заповеди за арест, съобщи бТВ.

С прекратяването на процедурата отпадат и рестриктивните мерки върху свободата на напредване на петимата каталунски сепаратистки водачи, наложени им белгийския съд в границите на процедурата за изгонване. Тези политици отидоха в Брюксел на 30 октомври, откакто централното държавно управление в Мадрид пое контрола над Каталуния. Петимата към момента може да бъдат задържани в Испания, защото делата против тях в страната не са прекъснати.

Ден след оповестяването на изненадващото решение на испанския арбитър Пучдемон съобщи, че към този момент възнамерява да остане в Белгия, само че не изключва да се върне в Испания след районните избори в Каталуния, планувани за 21 декември.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР