Брутният вътрешен продукт (БВП) и брутната добавена стойност нарастват съответно

...
Брутният вътрешен продукт (БВП) и брутната добавена стойност нарастват съответно
Коментари Харесай

БВП нараства с 1,8% през април-юни спрямо 2022 г.

Брутният вътрешен артикул (БВП) и брутната добавена стойност нарастват надлежно с 1,8% и 1,9% през второто тримесечие на 2023 година по отношение на същия интервал на предходната година.

Минимално нарастване от 0,4% на Брутният вътрешен продукт се следи спрямо първото тримесечие на 2023 година съгласно сезонно изгладените данни по експресни оценки на Национален статистически институт.

Крайното ползване записва растеж от 1,3%, а бруто образуването на главен капитал се усилва с 3,4% през второто тримесечие на 2023 година по отношение на интервала април-юни 2022 година Износът и вносът на артикули и услуги понижават надлежно с 0,8% и 6,7%.

През второто тримесечие на 2023 година по отношение на първото тримесечие Брутният вътрешен продукт и брутната добавена стойност нарастват с по 0,4 процентни пункта.

Според експресните оценки на Брутният вътрешен продукт по детайли на крайното потребление през второто тримесечие на 2023 година причина за записания стопански растеж по сезонно изгладени данни по отношение на предходното тримесечие е нарастването на извънредно ползване с 0,4%.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР