Броят на туристите, посетили Гърция през първите седем месеца на

...
Броят на туристите, посетили Гърция през първите седем месеца на
Коментари Харесай

Рекорден брой туристи са посетили Гърция до средата на сезона

Броят на туристите, посетили Гърция през първите седем месеца на годината, е достигнал 16,1 милиона души, съобщи АНА-МПА. Тези данни демонстрират нарастване с 15,5 % спрямо предходната година.

Според статистиката на централната банка на страната нарастването на туристи от януари до юли е довело до повишение на приходите от пътуванията с 20,2 % в съпоставяне със съответния интервал на 2022 година Стойността на приходите е достигнала 10,3 милиарда евро. Самолетните пристигания са се нараснали с 15,5 %, а тези на шосейните гранични пунктове – с 45 %.

Броят на пътуващите от страни на Европейския съюз възлиза на 9,71 млн. души, което е с 20,5 на 100 повече от предходната година, до момента в който пътуванията от страни отвън Европейски Съюз са се нараснали с 24,1 %. Пътуванията от страните от еврозоната са се нараснали с 14,1 %, до момента в който тези от страните в Европейски Съюз отвън еврозоната са се нараснали с 35,3 %.

Сред посочените данни, отнасящи се за обособените страни, доста покачване се следи при туристите от Съединени американски щати, които са се нараснали с 43,5 %, достигайки до 737,4 хиляди пасажери.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР