Броят на руснаците, влизащи във Финландия, се е удвоил, откакто

...
Броят на руснаците, влизащи във Финландия, се е удвоил, откакто
Коментари Харесай

Финландия ограничава влизането на руски граждани в страната

Броят на руснаците , влизащи във Финландия, се е удвоил, откогато Москва разгласи готовност за войната в Украйна, заяви представител на граничната организация пред Агенция Франс Прес, до момента в който скандинавската страна се готви да ограничи влизането.

" 6 470 руснаци дойдоха във Финландия през сухопътната граница в четвъртък ", спрямо 3 100 влизания при започване на седмицата, съобщи представителят на граничната работа.

Броят им е по-нисък от този преди пандемията от COVID-19.

" В момента имаме 70 % от трафика, който отчетохме през 2019 година по същото време ", съобщи в четвъртък Елиас Лайне , заместник-началник на граничния пункт Ваалимаа.

Числата в петък демонстрират " леко повишаване ", само че не и основна смяна, сподели той.

В четвъртък министър председателят на страната Сана Марин съобщи: " Руският туризъм и пътувания би трябвало да бъдат спрени, в това число директното прекосяване през Финландия ".

Марин добави, че рискът за сигурността, който съставляват съветските пасажери, би трябвало да бъде " преоценен " след оповестената от Москва готовност.
" Други страни, да вземем за пример балтийските страни и Полша, използваха този риск за сигурността като мотив, с цел да попречат на хората да дойдат ", сподели тя и добави, че Финландия би трябвало да направи своя лична оценка.

Скандинавската страна ограничи фрапантно през септември туристическите визи за руснаци, само че те не престават да влизат във Финландия с визи, издадени от други страни от Европейски Съюз в Шенгенското пространство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР