Броят на починалите от КОВИД-19 в Израел надхвърли прага от

...
Броят на починалите от КОВИД-19 в Израел надхвърли прага от
Коментари Харесай

Новите случаи на коронавирус в Израел продължават да намаляват

Броят на умрелите от КОВИД-19 в Израел надвиши прага от 6000 души, само че в същото време лечебните заведения получиха опция да стартират да затварят специфичните Covid отделения посредством частично на сполучливата имунизационна акция, съобщи ДПА.

Здравното министерство разгласи, че от началото на пандемията в страната са регистрирани 6011 умряли от Covid-19. В началото на годината броят на смъртните случаи бе близо 3400, а при започване на февруари бяха регистрирани към 5000. В страната с население от близо 9,3 милиона души имунизационната акция, която стартира малко преди Коледа, е една от най-успешните в света.

През последните седмици броят на тежко протичащите случаи на ковид и на новите случаи доста понижа.

Болницата " Ихилов " в Тел Авив през днешния ден затвори последното си Covid поделение. Останалите там 16 пациенти с Covid-19 в този момент ще бъдат лекувани в изолираност в елементарни интензивни отделения. В пика на пандемията в болничното заведение имаше осем специфични Covid отделения, съобщи управата ѝ. Болница " Шеба " в Тел Авив също заяви, че е затворила четири Covid отделения.

Само 627 души в Израел към момента са в тежко положение с белодробни проблеми, в резултат на причиняваното от ковид заболяване. Броят им бе двойно по-голям в пика на последната вълна от инфекциите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР