Броят на новите случаи на зараза с коронавируса в Европа

...
Броят на новите случаи на зараза с коронавируса в Европа
Коментари Харесай

СЗО: Нараства броят на починалите в Европа от усложнения след COVID-19

Броят на новите случаи на болест с ковид в Европа понижава предходната седмица за първи път от повече от три месеца, само че смъртните случаи от затруднения от COVID-19 не престават да нарастват, демонстрират данни на Световната здравна организация.

Общо близо четири милиона случая на болест бяха регистрирани по света предходната седмица. От затруднения починаха близо 60 000 души.

Вчера в Европа случаите на болест трансферираха прага от 15 милиона и тя си остава най-засегнатия регион в света.

С 1,84 милиона нови случая на болест за седмица натискът в Европа си остава огромен, само че СЗО акцентира, че предходната седмица за първи път от три месеца регионът е отчел понижение с 10% на броя на седмичните случаи.

Над 29 000 смъртни случая обаче бяха регистрирани на европейския континент в този интервал, което е нарастване с 18% спрямо предходната седмица, сочат данните, представени от Българска телеграфна агенция.

На американския континент, който е вторият най-засегнат в света район, има нарастване на случаите на болест с 40%, а над 19 100 души починаха от затруднение от болестта предходната седмица.

Единственият район, в който има понижаване на новите случаи на болест и на смъртните случаи предходната седмица, е била Югоизточна Азия.

Над 1,3 милиона души починаха и над 55 милиона души по света бяха инфектирани от появяването на вируса в Китай в края на предходната година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР