Броят на новите жилища в САЩ, започнали да се строят

...
Броят на новите жилища в САЩ, започнали да се строят
Коментари Харесай

Интересна новина от пазара на нови жилища

Броят на новите жилища в Съединени американски щати, почнали да се строят през септември, е намалял с 8,1% от ревизираната цифра през август – до 1,439 милиона, се споделя в изказване на Министерството на търговията на страната.

Анкетирани от DailyFX анализатори чакаха броя да спадне до 1,475 милиона от първичното равнище от август от 1,575 милиона. Цифрата за август беше ревизирана до 1,566 милиона нови здания.

В съпоставяне със септември 2021 година броят на новите жилища в Съединени американски щати през отчетния месец е намалял със 7,7%.

В същото време делът на разрешителните за градеж в Съединени американски щати през септември се е нараснал с 1,4% по отношение на август - до 1,564 милиона броя. Анализаторите чакаха те да са 1,53 милиона разрешителни.

Продажбите на нови жилища са значим знак за положението на пазара на недвижими парцели и стопанската система като цяло на Съединени американски щати. Увеличаването му води до повишаване на разноските на новите притежатели за обзавеждане и комунални услуги, което от своя страна подтиква търсенето на артикули, услуги и труд. Освен това над половината от цялото строителство в Съединени американски щати е в жилищния фонд. Така динамичността на продажбите на жилищни парцели по веригата се придвижва и в други браншове на стопанската система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР