Броят на нападенията на акули по света е спаднал с

...
Броят на нападенията на акули по света е спаднал с
Коментари Харесай

Нападенията на акули по света спаднали с 25% през 2018 г.

Броят на нападенията на акули по света е понижен с към ¼ през последната година, като най-вече са осъществени в Съединени американски щати и Австралия , написа " Гардиън ".

В света има четири съдбовни случая - покрай дългогодишната статистика на година да умират приблизително по шест души , излиза наяве от годишния отчет на Музея на естествознанието във Флорида и American Elasmobranch Society, съставители на International Shark Attack File.

В Съединени американски щати са осъществени най-вече набези на акули над хора през 2018 година - 32 доказани случая и един съдбовен . За съпоставяне през 2017 година е имало 53 офанзиви. Половината от нападенията през 2018 година са станали във Флорида.

Австралия е на второ място в листата с 20 непровокирани офанзиви през предходната година. За последните пет години приблизително са регистрирани по 14 набези . Има един съдбовен случай. Средно на година има по два смъртни случая.

Девет офанзиви са станали в Нов Южен Уелс, осем в Западна Австралия, две в Куинсланд (един съдбовен случай) и една във Виктория.

Според специалисти спадът на нападенията на акули статистически е необикновен. Изниква въпросът дали по-малкото ухапвания са поради по-малко акули.

В ЮАР са регистрирани две набези без съдбовен случай през 2018 година в съпоставяне със приблизително четири на година и един съдбовен случай. Все още се ревизират четири непотвърдени случая в ЮАР.

В Египет и Бразилия са станали три набези, а на Бахамските острови, Коста Рика, Галапагоските острови, Нова Каледония, Нова Зеландия и Тайланд по един случай.

През миналата година общо е имало 66 доказани случая , непотвърдените са по-малко в съпоставяне приблизително 84 случая годишно през последните пет години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР