Броят на жертвите на наводненията във Франция се увеличи до

...
Броят на жертвите на наводненията във Франция се увеличи до
Коментари Харесай

Жертви на дъждове и наводнения във Франция и Италия

Броят на жертвите на наводненията във Франция се усили до четири, заяви канал BFMTV, като се базира на полицията. По-рано беше обявено, че телата на двама души са открити в департамента Вар, обиден от тежки наводнения. Спасителите не престават да търсят 77-годишен мъж, който изчезна по време на наводнението, съобщи БГНЕС.
Проливните дъждове в Северна Италия и Южна Франция убиха трима души през уикенда, като отнесоха част от виадукт на автомагистрала в Северна Италия и провокираха ново наводняване във Венеция.
Дъждовете са отнесли част от виадукт на италианската автомагистрала A6 покрай Савона в северния регион на Лигурия, свързваща Торино и Франция. В пътя е зейнала дупка, над голяма бездна. До момента няма данни за жертви и потърпевши, само че в региона са извикани особено подготвени кучета и хеликоптери.

Exceptional Flood in North-West Italy causing motorway bridge collapse on Savona-Turin way on Nov 24,2019. Luckily no victims. pic.twitter.com/iTDwlTJ7Kk
— Massimo Imazio (@ImazioMassimo) November 24, 2019
В региона на Пиемонт, 52-годишна жена е изчезнала с автомобила си, когато река е излязла от крайбрежията си. Малко по-късно е била открита мъртва. Местни медии оповестяват, че други двама души в колата са съумели да се спасят.
Най-тежко засегнатият район в Италия беше Алесандрия, на юг от Торино, където 200 души бяха евакуирани, а 600 останаха без ток. Една жена е изчезнала, оповестиха италианските медии. Други 500 души бяха евакуирани по-на север в долината на Аоста, където пътищата бяха затворени поради риска от лавини.
От наводнения още веднъж беше наранена и Венеция, макар че равнищата бяха надалеч от историческия връх, доближат на 12 ноември. Водата на площад „ Сан Марко “ в центъра на града е била до коляното и след обяд е почнала да се отдръпва. Кметът на Венеция съобщи, че вредите от наводненията по-рано през месеца могат да доближат един милион евро, обвинявайки промените на климата за съвсем рекордното повишаване на равнището на водата.
Последните наводнения станаха в миг, в който екологични деятели проведоха проява в символ на митинг против несъответстващата стратегия за отбрана от наводнения в града и приканиха за възбрана на огромните кораби, които посещават ренесансовия град.
Във Франция двама души починаха и минимум един е липсващ, откакто наводнения потопи коли и трансформира пътища в реки. От петък югоизточните региони на Алпите са наранени от проливни дъждове, които също провокираха големи талази в морските региони. Жена на 39 години е била тежко ранена в събота и е приета в болница, откакто е била пометена от вълна, оповестиха от пожарната работа.
В събота, поради дъждовете и наводненията, беше разгласен червен код за заплаха в два департамента в Югоизточна Франция. В неделя равнището на заплахата беше понижено от алено до оранжево. Много пътища и автомагистрали бяха недостъпни за коли, влаковете в региона на Лазурния бряг бяха спрени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР