Броят на интернет потребителите в света, който е 5,2 милиарда

...
Броят на интернет потребителите в света, който е 5,2 милиарда
Коментари Харесай

Какво се случва в интернет всяка минута


Броят на интернет потребителите в света, който е 5,2 милиарда души, или 64,6% от популацията на света (снимка: CC0 Public Domain)

Поредното г одишно издание на инфографиката Data Never Sleeps разкрива забавни обстоятелства за сл учващото се в интернет всяка минута. Ек спертите на аналитичната компания Domo усърдно събират и агрегират данни за действието на мрежата и към този момент 11 години вършат равносметка какво е известно и какво се случва в интернет.

Анализаторите са разпознали няколко от най-забележителните годишни статистически знаци за събития, протичащи се в интернет всяка минута:

Единственото име, което се появява във всичките 11 статистики на Domo от 2013 година насам, е Instagram. И тази година обществената мрежа получи две „ номинации ”: честотата на изпращане Reel посредством персонални известия (694 000 пъти в минута) и брой изтегляния на приложението Threads (3720 пъти в минута) от стартирането му през юли. Преди това компанията беше водач в други раздели, да вземем за пример през 2017 година потребителите на Instagram разгласиха 46 740 фотоси в минута.

Част от статистиката за интернет, която Domo обобщава в края на всяка година
(източник: Domo)

Новост тази година за груповата фикс идея по интернет са данните на генеративния изкуствен интелект – по-специално, ChatGPT получава общо 6944 поръчки всяка минута.

Може би най-значимата информация от Domo е броят на интернет потребителите в света, който е 5,2 милиарда души, или 64,6% от популацията на света. Това е повече от два пъти от 2,1 милиарда души, които са имали достъп до интернет през 2013 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР