Броят на безплатните тегления от банкомат с карта на същата

...
Броят на безплатните тегления от банкомат с карта на същата
Коментари Харесай

Безплатните тегления от банкомат се ограничават до 3 на брой

Броят на безплатните тегления от банкомат с карта на същата банка се лимитират до три. Това плануват промени в Закона за платежните услуги и платежните системи. Те са импортирани в Народното събрание, оповестява " 24 часа ".

Ограничението е за потребление на така наречен платежна сметка за съществени интервенции . Три на брой стават и преводите без такса. За изтегляне на пари от банкомат или ПОС терминала на друга банка, ще се дължи такса , както и на каса в офис на банка.

Сметката ще се обслужва гратис . По нея могат да постъпват пари от заплати, пенсии, помощи и компенсации, както и стипендии за възпитаници, студенти и докторанти. Условие за потреблението на този тип сметка е хората да нямат открита друга такава в банка, посредством която да може да се употребяват платежни услуги. Всеки ще има право единствено на една платежна сметка за съществени интервенции . Чрез нея могат да се внасят и теглят пари, както и други интервенции на територията на страната в левове.

Клиентите заявяват пред обслужващата банка типа на получените средства. При смяна на събитията би трябвало да актуализират навреме предоставената информация.

Въвеждането на въпросната сметка става по силата на евродирективата , която има за цел да обезпечи улеснен и по-безпрепятствен достъп до банково обслужване на по-уязвими консуматори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР