Броят на американците, получаващи обезщетения за безработица по програмите срещу

...
Броят на американците, получаващи обезщетения за безработица по програмите срещу
Коментари Харесай

14 милиона американци остават без почти никакви доходи в деня след Коледа

Броят на американците, получаващи компенсации за безработица по стратегиите против пандемията, които изтичат в деня след Коледа, продължава да нараства при започване на ноември, сочат данните на министерството на труда, съобщи Reuters.

Към 7 ноември те към този момент са общо 13,7 млн. души, което е растеж от към 600 хиляди души спрямо миналата седмица. Същевременно стратегиите за битка с ковид образуват към този момент към две трети от приходите на получаващите помощ, като приблизително седмично за октомври те са получавали чекове на стойност 317 $.

Но за възползващите се от заплащанията са изправени пред още една мрачна вест - пазарът на труда в Съединени американски щати още веднъж е надолу, което значи, че не е прекомерно евентуално те да могат да намерят огромни благоприятни условия за реализация в границите на идващия месец.
 Airbus уволнява служащи без обезщетение, с цел да се избави
Airbus уволнява служащи без обезщетение, с цел да се избави

През юли разгласи желанието си да редуцира 15 000 чиновници по целия свят

По-голямата част от хората, получаващи незабавни помощи, или 9,1 млн. души, са записани в програмата за помощи против пандемията (PUA), която надгражда компенсациите за безработица на извършващите свободни специалности и самонаети лица, които нормално не дават отговор на изискванията за субсидии.

Около 4,5 милиона души получават компенсации за незабавна безработица при пандемия (PEUC), което обезпечава 13 спомагателни седмици компенсации за хора, които са изчерпали държавните помощи. Записването нараства непрестанно, защото от ден на ден хора употребяват постоянните си компенсации, които не престават до 26 седмици в множеството щати.

И двете стратегии изтичат на 26 декември. Конгресът не е съумял да се споразумее за нов пакет от фискални тласъци, които да ги заменят. Демократите желаят нови компенсации за над 2 трилиона $, а републиканците избират по-ограничен законопроект, който снема отговорност от фирмите, чиито чиновници хващат ковид на работа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР