Бронзовата олимпийска медалистка за България в борбата Евелина Николова вече

...
Бронзовата олимпийска медалистка за България в борбата Евелина Николова вече
Коментари Харесай

Петричанката Ев. Николова вече е втора в световната ранглиста в своята категория

Бронзовата олимпийска медалистка за България в битката Евелина Николова към този момент е втора в международната класация в категория до 57 кг.

Николова стартира впечатляващо сезона, като завоюва две трофеи досега – на шампионата „ Дан Колов” във Велико Търново и от рейтинговата конкуренция „ Яшар Догу” в Истанбул.

Националката от Петрич е с актив от 64 200 точки, оповестиха от Българската федерация по битка. Първа е американката Хелен Луис Марулис със 79 200 точки, съобщи Sportal.bg. На европейското състезание в Будапеща (Унгария) в края на месеца Евелина Николова ще бъде сложена под номер 1 в схемата.

В по-горната категория до 59 кг Биляна Дудова, международна и европейска шампионка за 2021-а, също е първа в ранглистата, макар че отначалото на сезона към този момент се състезава при по-тежките до 62 кг.

Днес Дудова и Тайбе Юсеин, също международна и европейска шампионка, трета на Олимпиадата в Токио, ще имат преборвания за установяване на титулярката при 62-килограмовите за присъединяване на европейското в Будапеща.

Схватките ще се проведат в Благоевград, където женският народен отбор на България е на подготовка.

Шампионатът на Стария континент е от 28 март до 3 април.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР