Бронзовата медалистка с ансамбъла на България от Рио 2016 Християна

...
Бронзовата медалистка с ансамбъла на България от Рио 2016 Християна
Коментари Харесай

Християна Тодорова: Вървим в правилната посока

Бронзовата медалистка с ансамбъла на България от Рио 2016 Християна Тодорова съобщи, че е удовлетворена от представянето на българките на Световната купа в София. Тя беше измежду съдиите при ансамблите.

България приключи конкуренцията с шест медала, от които пет златни на Стилияна Николова, на ансамбъла в многобоя и сребро на Ева Брезалиева на финала на бухалки.

" Тази Купа беше златна за България като цяло, изключително в многобоя при самостоятелно и при ансамбъла, както и през днешния ден на финалите при Стиляна, извънредно мощна игра. Много съм удовлетворена от съдийска позиция.  Виждам, че вървим в вярната посока. Ставаме все по-стабилни и все по-силни, непрекъснати, което е най-важното. Много съм удовлетворена, горда съм и просто нека това да бъде началото на един доста сполучлив сезон ", сподели тя след надпреварата.

Тя разяснява, че евентуално ще бъдат направени промени в съчетанието с пет обръча на ансамбъла на България. Момичетата позволиха неточности и в двете си изигравания пред родна аудитория.

" Не мога да кажа те по какъв начин го усещат. Когато съм разговарял с девойките те си харесват и двете композиции, усещат ги доста добре, само че желая да ви кажа, че съчетанията им са доста сложни, с извънредно висока стойност. Може би ще се създадат някои промени. Гледаме в тази посока, с цел да може да облекчим девойките да могат да бъдат по-чисти, тъй като въпреки всичко едно от най значимите неща при ансамблите е да бъдат чисти, да има синхрон и да си заловен уредите. 

Високата компликация пред тях играе голям фактор, тъй като виждате, че когато те създадат неточност с тази неточност те още веднъж могат да вземат орден и както видяхте дори взеха златото в многобоя, макар че първият ден обръчите не ги изиграха. С треньорския щаб ще го обсъдим доста добре, ще преценим какво да бъде направено, само че сигурност ще има някои промени ", разяснява Тодорова.
 Още два златни медала за Стилияна Николова Още два златни медала за Стилияна Николова
Тя ще бъде арбитър и на интернационалния шампионат " София къп ", който ще се организира от 7 до 9 април в зала " София ".

" Рекорден брой участници има, надпреварата ще бъде извънредно дългото - от 8.00 сутринта до 23.30 вечерта, а при ансамблите ще бъде една много мощна конкуренция, една подготовка преди Европейското състезание. Хубаво, че ще бъде тук в България, че девойките ще съумеят да усетят поддръжката на родната аудитория и както аз споделям, то се получава едно малко международно състезание, тъй че доста значим шампионат е и притискам палци нека всичко да мине както би трябвало ", добави тя.

Ансамбълът на България за девойки има извънредно мощна комбинация с пет топки.

" То си е инфарктно това комбиниране, изтръпвам  всеки път когато го виждам. Много комплицирани детайли, изключително на тази възраст, на която са девойките, само че пък техните треньорки залагат тъкмо това. Това е техният жанр, децата се оправят, тъй че просто би трябвало да си заловен уредите ", сподели Християна Тодорова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР