Броколите са богат източник на множество витамини, минерали и фибри.

...
Броколите са богат източник на множество витамини, минерали и фибри.
Коментари Харесай

Как броколите могат да подобрят здравето

Броколите са богат източник на голям брой витамини, минерали и фибри. Различните способи на готвене могат да повлияят на хранителния състав на зеленчуците, само че броколите са здравословно допълнение към вашата диета, без значение дали са варени или сурови.

Броколите съдържат голям брой мощни антиоксиданти, които могат да поддържат здрави кафези и тъкани в тялото ви. Те съдържат голям брой мощни антиоксиданти, които поддържат здрави клетките и тъканите в тялото.

Индийското орехче може да е халюциноген, в случай че не внимавате с него

Множество изследвания демонстрират, че кръстоцветните зеленчуци, като броколи, могат да имат предпазен резултат против рак, макар че са нужни повече проучвания в региона.
Броколи – изгоди и предписания
Броколите като артикул на природата имат доста хранителни изгоди и лечебните свойства. Повече за използването им може да разберете в иднит...
Прочети повече
Яденето на броколи може да намали кръвната захар и да усъвършенства контрола на диабета. Това евентуално е обвързвано със наличието на антиоксиданти и фибри.

Яденето на броколи може да подкрепи постоянната функционалност на червата и да способства за потребните чревни бактерии.

Сулфорафанът, съединяване, което се намира в броколите, може да забави процеса на стареене, тъй като той се бори против натрупването на оксидативния стрес в клетките, който е съществена причина за тяхното стареене. 

Броколите са отличен източник на витамин С, хранително вещество, за което е известно, че поддържа здрава имунна система.
Защо би трябвало да добавите броколи към вашето меню
Броколи - съвършената съставна част за доста ястия. Съдържат огромно многообразие от витамини и химични съединения, които имат противоракови...
Прочети повече
Как са открити лютите чушки

Много от питателните субстанции в броколите - в това число калций, витамин К и фосфор - са нужни за поддържане на здрави кости. Освен това ранните проучвания демонстрират, че някои антиоксиданти в броколите могат да предотвратят някои ставни болести.

Броколите са богат на хранителни субстанции зарзават, който може да усъвършенства здравето ви по разнообразни способи, понижава възпалението, усъвършенства и управлява равнищата на кръвната захар, покачва на имунитета.

Имайте поради обаче, че положителното здраве не идва от една храна. Броколите са единствено една от многото здравословни храни, които могат да допринесат за здравето ви. Включването на този засищащ зарзават във вашата здравословна, уравновесена диета може да ви помогне по-лесно да постигнете задачите си за здраве.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР