Броколите като продукт на природата имат много хранителни ползи и

...
Броколите като продукт на природата имат много хранителни ползи и
Коментари Харесай

Броколи – ползи и рецепти

Броколите като артикул на природата имат доста хранителни изгоди и лечебните свойства. Повече за използването им може да разберете в идните редове.

Подбрахме няколко изгоди и предписания с броколи за възобновяване на изгубени сили и здраве.

Какви са изгодите от броколите

Всяка година, измежду феновете на здравословния метод на живот, ползата към броколите пораства. Нараства и броят на хората, които го употребяват в кулинарните си експертите всеки ден. Наред с това се усилва и броя на хора, които знаят за способността на броколите да оказва помощ при превъзмогването на най-сериозните болести, да отсрочва старостта и да удължава живота.

Тайната от изгодите на броколи

Този зарзават е врач, зеленчуков бранител на човешкото тяло. Това се крие в неговия химичен състав. Сред съставките му с огромно значение са протеини, витамини (A, B1, B2, B3, B5, B6, PP, C, E, K), минерални соли и микроелементи. По наличие на протеини, броколите заемат едно от първите места, след спанака и салатата.

Неговият протеин е непосредствен до животинския и има изненадващо най-благоприятен състав, изключително за възрастни хора. Това се дължи на съществуването на множеството незаменими аминокиселини: холин, метионин, лизин, триптофан. Те усъвършенстват функционалността на черния дроб, предотвратяват затлъстяване, както и образуването на субстанции в кръвта, които предотвратяват отлагането на холестерол по стените на кръвоносните съдове.

Приготвените на броколи на пара усъвършенстват сърдечната функционалност и понижават увреждането миокард при дефицит на О2. Това още веднъж е главно заслугата на сулфорафан, който подтиква образуването на тиоредоксин. Този протеин играе значима роля в отбраната на клетките в условия на нарушена циркулация на сърдечния мускул.
Има ли нездравословни за здравето зеленчуци и кой е първенецът измежду тях?
Пълноценното и здравословно меню включва великодушни порции зеленчуци. Обикновено рекомендацията на експертите по хранене е да се употребяват...
Прочети повече
За да запазите скъпите субстанции по време на готвене, би трябвало да поставите броколите във вряща вода, да посолите и да се варите под похлупак на слаб огън за 3-5 минути. Правилно сварените съцветия не би трябвало да са меки, а леко хрупкави.

Рецепти за готвене на ястия с броколи:

Броколи с кафяв (небелен) ориз

Изплакнете оризовите зърна и накиснете за 3-4 часа. След това изцедете водата, изсипете ориза във вряща вода и варете под похлупак на слаб огън за 45 минути. Охладете готовата каша. Сварете броколите в подсолена вода, охладете, разделете на дребни съцветия. Леко запечете ядките в изсъхнал тиган и нарежете. Нарежете на ситно магданоза. Смесете каша с броколи, ядки и магданоз, овкусете със зехтин и лимонен сок.

За да приготвите ястието, ще ви трябват чаша кафяв ориз, 2 чаши вода, 5-7 огромни съцветия броколи, половин чаша орехи, 5-7 стръка магданоз, по 2 с.л. зехтин и прясно изцеден лимонен сок, надробен пикантен червен пипер на усет.
Този зарзават защищава от рак!
Според скорошно изследване, дестилат от кълнове на броколи работи извънредно противораково, най-много против типовете рак в региона на...
Прочети повече
Броколи с майонеза

Сварете броколите в подсолена вода до полуготовност, разглобете на обособени съцветия, сложете в тиган, намазан с олио, залейте с майонеза и запечете във фурната.

За 600 г броколи ще ви трябват 20 г майонеза и масло, сол.

Броколи с мед и сусам

Сложете броколите във вряща вода, оставете да заври и изхвърлете в гевгир. Смесете зехтина, меда, соевия сос, на същото място сложете ситно нарязания чили или червени чушки и разбийте соса с миксер. Броколите се поставят в паница и до момента в който са топли се заливат със соса, от горната страна се поръсват със запържени в изсъхнал тиган сусам.
Храните, които не трябва да топлим или размразяваме в микровълновата
Днес съвсем във всеки дом и домакинство се употребява микровълнова фурна за притопляне на друга храна или питиета, както и за размразяв...
Прочети повече
За 400 г броколи - 2 с.л. препечени сусамови семена, 3 с.л. зехтин, 1 с.л. соев сос, 2 с.л. течен мед, 1/4 зелен пикантен червен пипер.

Салата от гъби с броколи

За 500 г броколи - 1 чаша мариновани гъби, 2 сварени яйца, 1 глава лук. За дресинг: 2 с.л. заквасена сметана и майонеза, сол, черен пипер.

Насладете се и се лекувайте с вкусни и потребни броколи!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР