Броколи и други кръстоцветни зеленчуци могат да потиснат растежа на

...
Броколи и други кръстоцветни зеленчуци могат да потиснат растежа на
Коментари Харесай

Броколите потискат растежа на тумори

Броколи и други кръстоцветни зеленчуци могат да подтиснат растежа на тумора и да инактивират ген, за който се знае, че играе роля при разнообразни типове рак, с помощта на молекулата, която те съдържат.
Проучването, извършено от група учени от Медицинския диагностичен център Beth Israel в Съединените щати, разкри, че генът WWP1 може да бъде инхибиран с естествено и мощно съединяване, намерено в броколи и други кръстоцветни зеленчуци, в това число къдраво зеле и други
Пиер Паоло Пандолфи споделя, че " са намерили нов значим състезател, който ръководи пътя, който е от решаващо значение за развиването на рака ", добавяйки, че " този път се появява освен като регулатор за надзор на туморния напредък, само че и като слабост, към която можем да се насочим с лечебни благоприятни условия. "
Резултатите от изследването са оповестени в списание Science.
Ю-Ру Ли, първи създател на изследването, сподели: " би трябвало да се ядат към 3 кг брюкселско зеле дневно - и то сурово - с цел да се възползва евентуалната им противоракова изгода ", допълвайки, че екипът " търси други способи да употребява тези нови познания. Екипът възнамерява по-нататъшно изследване на функционалността на WWP1 с крайната цел за създаване на по-мощни инхибитори на WWP1. "
Известно е, че WWP1 е генетично укрепен и прекалено създаван при огромно многообразие от ракови болести, в това число рак на простатата и на гърдата.
Проучването е едно от безбройните доказателства, свързващи здравословната диета, богата на плодове и зеленчуци, с понижен риск от рак, написа БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР