Броени минути след 11:00 часа вчера чрез телефон 112 в

...
Броени минути след 11:00 часа вчера чрез телефон 112 в
Коментари Харесай

Полицаи от Своге намериха бедстващ турист в планината

Броени минути след 11:00 часа през вчерашния ден посредством телефон 112 в Районното ръководство в Своге е постъпил сигнал за бедстващ екскурзиант , с хипотетично местоположение в землището на село Церецел . Веднага след приемането му е бил образуван издирвателен екип от полицейски чиновници, към който са се присъединили и членове на ловно-рибарската тайфа на с. Владо Тричков.

Служителите на реда са разговоряли по телефона с 27-годшния мъж , като са му указали да чака на място и щом чуе крясъци или полицейска сирена , незабавно да се обади . В рамките на последвалото 4-часово търсене полицейските чиновници са направили обход на землището на с. Церецел в няколко лъча с високопроходим автомобил, като на всеки 30 минути са провеждали диалог с мъжа , с цел да се уверят, че е добре.

Междувременно е била осъществена връзка и с оперативната дежурна част на столичното Второ районно управление (на МВР) за съгласуване на дейностите поради информация, че е допустимо да е поел и към тяхна територия. Издирването е било затруднено освен от спецификата на терена, само че и от периодическата загуба на обсег на мобилните телефони.

Благоприятната развръзка е настъпила малко след 15:00 часа , когато се получило позвъняване от екскурзианта, че чува приближаващи сирени . Според дадените му инструкции той излязъл на пътя и след няколко минути бил открит и в сигурност. Пред полицейските чиновници разказал, че предния ден е тръгнал към скалите на с. Кътина , само че се е изгубил и е спал в планината. След като на идващия ден изцяло е изгубил ориентировка за пътя и местонахождението си, е подал сигнал на незабавния телефон.

Служителите Петър Иванов, Данаил Петров и Валентин Стоичков от РУ-Своге са дали вода на младия столичанин. След това той е бил закаран до Филиала за незабавна здравна помощ в Своге , където е бил прегледан и освободен като клинично здрав, след което по негова молба са го закарали до жп гарата.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР