Броени дни преди Седмицата на бащата журналистът Константин Вълков и

...
Броени дни преди Седмицата на бащата журналистът Константин Вълков и
Коментари Харесай

Любов, смелост и търпение определят връзката между родителите и децата

Броени дни преди Седмицата на бащата журналистът Константин Вълков и актьорите Асен Блатечки, Александър Алексиев и Александър Сано приказваха за бащината грижа в компанията на медии и цивилен организации. Традиционно, за 6-та поредна година, Седмицата на бащата ще бъде втората седмица от месец ноември (11 - 17).

София, 8 ноември 2019 година - Какво значи да бъдеш татко? Как да останеш достоверен със своите деца? Нужно ли е да оправдаваш наложените клишета и кои са целите на един актуален родител в динамичното му ежедневие?

Какво " е " и какво " не е " един актуален татко - по този начин Константин Вълков, самият татко на две деца, откри полемиката за връзката сред таткото и детето. Дискусията се разпростра в диалог с трима известни бащи - актьорите Александър Алексиев, Александър Сано и Асен Блатечки, които приказваха за същинските истории от живота и положителните образци в медиите, които биха окуражили един татко да даде на своето семейство най-хубавото, на което е кадърен, само че и в което откровено има вяра.

" Най-голямото обвързване на родителите е да бъдат щастливи поради децата си " - показа Александър Сано, който шеговито призна, че заобикаля да си задава въпроса какъв брой добър татко е и постоянно разчита на интуицията в връзките си със своите деца.

Александър Алекиев описа за огромното си семейство и показа един по-различен аспект на бащинството през ролята на мъжкия престиж в лицето на по-големите му братя. " Когато снимах кино лентата " Възвишение ", се постановяваше да пътувам и да не присъствам от у дома много време. Отне ми месеци да върна доверието на щерка ми в нашата връзка - само че, да, всеки ден правиш стъпка след стъпка към детето си и не се отказваш. "

" Обичам да се гушкаме и целуваме непрестанно - поради дребното време, употребявам всяка опция, когато сме дружно с децата. Не би трябвало да се не разрешава, а да се изясни за какво нещо не би трябвало да се прави - най-важното е да бъдеш другар с децата си ", продължи диалога Асен Блатечки. Актьорът и останалите събеседници обърнаха внимание какъв брой значимо е децата да бъдат възприемани като равностойни персони от родителите.

Дискусията обхвана значими моменти в живота на бащата - разискването на неразрешените тематики, близостта, другарството, грижата и търсенето на качествено прекарано време. И четиримата бащи бяха безапелационни в едно - обликът на бащата може да бъде друг, фамилните конфигурации могат да се трансформират във времето, само че дълбоката връзка сред родител и дете се построява всеки ден с обич, храброст и самообладание.

Седмицата на бащата е инциатива на международната и национална акция " Да бъдеш татко " и ще се организира в цяла България сред 11 и 17 ноември за 6-та поредна година, включвайки над 300 организации, свързани с детското развъждане и обучение: детски ясли и градини, учебни заведения, музеи и театри, детски центрове и стратегии. Тази година Седмицата е отдадена на четенето дружно и ще бъде под мотото „ Истинският мъж не приказва празни приказки ".

Всички организации, компании и институции, които имат предпочитание да поддържат бащите или други значими за децата мъже в бащината им роля, могат да провеждат разнородни действия, в които бащите действително да се включат. Екипът на националната акция " Да бъдеш татко " е подготвен да помогне с доста и разнообразни хрумвания за сходни интензивности. Включете се в седмицата, като се свържете с " Да бъдеш татко " на [email protected] или +359 879 509 548 (Давид Кюранов).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР