Броени часове до посещението на папа Франциск у нас. Извънредните

...
Броени часове до посещението на папа Франциск у нас. Извънредните
Коментари Харесай

Папа Франциск идва у нас

Броени часове до визитата на папа Франциск у нас. Извънредните ограничения за сигурност към този момент са в ход.  

Папа Франциск изпрати особено видеообръщение към българския народ. В него той отличи делото на братята Кирил и Методий и означи, че ще се срещне със Светия синод.

„ Заедно със Светия синод ще покажем желанието да следваме Исус по пътя на братското общение сред всички християни ”, се  споделя още в папското одобрение.

„ Скъпи братя и сестри от България,

 С Божията помощ след няколко дни ще бъда сред вас. Да дойда в България, за мен и за моите сътрудници ще бъде едно поклонничество под знака на вярата, на единството и на мира. Защото вашата земя е татковина на очевидци на вярата, още от времето, когато светите братя Кирил и Методий са разпространявали там Евангелието.  Бих желал да ви помоля да ме придружавате с вашата молитва. Благодаря! Бог да даде мир и благополучие на България! “, каза в обръщението си папата.

Папа Франциск идва на апостолическо пътешестване в неделя заран. Той ще бъде посрещнат на летището от премиера Бойко Борисов.  „ Признателни сме за избора и високата чест апелът „ Мир на земята “ да бъде насочен от България ", написа министър председателят.

За първи път българска медия ще бъде част от формалната делегация на Ватикана.

Ограничения в придвижването, специфични ограничения за сигурност и промени в придвижването на нощния градски превоз поради визитата на папа Франциск на 5 и 6 май.

От през днешния ден е неразрешено придвижването по бул. „ Цар Освободител ” в правата сред улиците „ Раковски ” и площад „ Независимост ”. Забранено е придвижването и по улица „ Оборище ”, в правата сред улиците „ Г.С.Раковски ” и „ 11-ти август ”. Паркирането също ще бъде неразрешено в огромна част от центъра на София.

От 22.00 часа на 01.05.2019 година до привършване на мероприятията на 06.05.2019 година на всички паркинги на пл. „ Княз Александър I “.

От 22.00 часа на 02.05.2019 година до привършване на мероприятието на 05.05.2019 година на северозападната дъга на пл. „ Св. Ал. Невски “ сред ул. „ 11-ти август “ и ул. „ Оборище “, зад храм „ Св. София “.

На 6 май (понеделник) за къси шпации от време преди обяд и в следобедните часове ще бъде спряно придвижването по Автомагистрала „ Тракия “ в сектора от 119-ти до 165-ти км. Ограничението е по отношение на визитата на папа Франциск в Раковски.



2/3 от българите са разбрали за визитата на главата на Римокатолическата черква папа Франциск в България към датата на провеждането на теренната работа по изследването на проучвателен център " ТРЕНД ". То се е провело в интервала 5-12 април. Малко над една трета обаче не са разбрали за това посещаване.



60% от българите правят оценка позитивно визитата на папа Франциск в България, а малко под една трета не могат да преценяват каква оценка да дадат. Младите хора на възраст 18-29 година в минимален дял са осведомени с визитата на папата и в максимален дял не могат да преценяват каква оценка да дадат – близо половината от тях.



" Регистрираме високи стойности на позитивно отношение (57%) към главата на Римокатолическата черква. Едва 8% от българите показват, че имат негативно отношение ", изясняват от " ТРЕНД ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР