Броени часове до голямото пазаруване на утрешния Черен петък. Полицията

...
Броени часове до голямото пазаруване на утрешния Черен петък. Полицията
Коментари Харесай

В навечерието на Черния петък: Полицията алармира за бум на джебчийските кражби

Броени часове до огромното извършване на покупки на утрешния Черен петък. Полицията предизвестява за взрив на джебчии.

Снимка: btvnovinite.bg

Обект на кражбите са пари, мобилни телефони и документи. Джебчиите употребяват, че клиентите са разсеяни, до момента в който заплащат на касите или се разхождат. Големите търговски центрове на следващия ден ще се охраняват и от служители на реда – цивилни и униформени.

Снимка: btvnovinite.bg

Габриела Вълчева споделя, че до момента в който пазари държи телефона в ръката си, а в чантата не оставя персонални и скъпи движимости.
Снимка: btvnovinite.bg

Джебчиите в последните години са съвсем неразпознаваеми, споделят от Столична дирекция на вътрешните работи. „ Ако някой се приближи до вас, бутне ви веднъж, повторно, огледайте го, проверете си нещата, тъй като са сложни за разпознаване”, съобщи Красимир Любомиров, Началник отдел „ Улична престъпност”.
Снимка: btvnovinite.bg

От полицията поучават да не носете скъпи мобилни телефони, пари и документи във външните джобове или на елементарно налични места.

„ Апелирам да не се оставят дамски, мъжки чанти, торби с пазар без контрол в пробните, отвън тях, пред магазините, тъй като доста бързо си сменяват собствеността”, добави Любомиров.
Снимка: btvnovinite.bg

През октомври в столицата са станали 27 джебчийски обири. Наказанията са от акт до затвор от 3 до 8 години.

На Черния петък се усилват и кражбите от коли, паркирани в моловете или към тях. Затова не оставяйте чанти по седалките, дано те да са в багажника.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР