Британците скърбят за покойната кралица Елизабет Втора. Днес тленните ѝ

...
Британците скърбят за покойната кралица Елизабет Втора. Днес тленните ѝ
Коментари Харесай

От специалните ни пратеници в Лондон: Британците скърбят за покойната кралица Елизабет Втора

Британците скърбят за починалата кралица Елизабет Втора. Днес тленните ѝ остатъци ще бъдат пренесени от замъка Балморал в Единбург, преди погребението на 19 септември в Лондон.



От резиденцията Балморал, където кралицата умря в четвъртък следобяд, потегли ковчегът с тленните ѝ остатъци. Пътуването ще продължи 6 часа, тъй като дистанцията е 280 км до Единбург. Там ковчегът ще бъде подложен в обичайна резиденция на английските монарси в Шотландия, където ще остане до на следващия ден.



След това ще бъде изложен в катедралата Сейнт Джайлс, където ще има траурна работа, а във вторник ще дойде с полет до Лондон, придружавана от единствената щерка на кралица Елизабет Втора и принц Филип - принцеса Ан.



В сряда, на 14 септември, ковчегът ще премине по улиците на Лондон в върволица, която ще продължи 40 минути и ще стигне до Уестминстър. От този миг нататък стартира и финалният стадий от сбогуването с кралицата. Тогава британците ще да се простят с нея като ковчегът ще бъде изложен за поклонение 24 часа в денонощието в продължение на 4 дни. Погребението ще бъде в Уестминстърското абатство на 19 септември.



фотоси: БГНЕС

През целия ден доста хора идват и оставят букети с цветя в Грийн парк и пред Бъкингамския замък, тъй като всеки е обвързван по някакъв метод с кралицата през последните седем десетилетия. Британците отдават своята респект на нейното дело, на нейната работа през тези 70 години, които ще останат в историята с нейния образец и отдаденост в работа на нацията.

Вижте директното включване на специфичните ни пратеници Цветелина Йорданова и операторът Станислав Златев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР