Британското правителство ще въведе следващата седмица извънредно законодателство, с което

...
Британското правителство ще въведе следващата седмица извънредно законодателство, с което
Коментари Харесай

Лондон ще въведе от следващата седмица извънредно законодателство заради коронавируса

Британското държавно управление ще вкара идната седмица изключително законодателство, с което ще бъдат неразрешени всеобщите събирания на хора за да се ограничи разпространяването на ковид, съобщи Ройтерс, като се базира на държавен източник.

Досега министър председателят Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е устояваше на натиска да наложи някои от строгите ограничения, които към този момент са в действие в някои европейски страни за да се ограничи епидемията. В петък обаче британската футболна Премиер лига спря до 4 април всички мачове и други прояви, а уредниците на Лондонския маратон го отложиха. В четвъртък районното държавно управление в Шотландия прикани за отменянето на всички обществени прояви с над 500 души.

"Изработихме план за изключително законодателство, с цел да дадем на държавното управление нужните пълномощия да се оправи с ковид, в това число и правото да стопира всеобщи събирания и да възмездява организации ", сподели неназованият източник. По думите му тези законодателни ограничения ще бъдат оповестени през идната седмица, предава Българска телеграфна агенция.

Важна информация за блокадата поради ковид по света

Британски медии настояват, че възбраната за всеобщи прояви ще влезе в действие през идващия уикенд. Тя би засегнала музикалния фестивал в Гластънбъри, шампионата по тенис в Уимбълдън и конните надбягвания "Гранд нешънъл ".

По данни от през вчерашния ден във Англия има 798 регистрирани носители на вируса и 11 умряли от заболяване, породено от него.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР