Британското правителство обяви план от 1,25 милиарда британски лири в

...
Британското правителство обяви план от 1,25 милиарда британски лири в
Коментари Харесай

Великобритания ще подкрепи стартъпите с 1,25 милиарда лири

Британското държавно управление разгласи проект от 1,25 милиарда английски лири в поддръжка на млади новаторски компании, които мъчно намират финансиране в разгара на пандемията. Средствата ще послужат да бъдет предпазени мощно разрастващите се стартъпи в областта на технологиите или опазването на здравето. Планът е финансиран с държавни и частни средства и включва механизъм за заеми на стойност 500 милиона лири, както и помощ от 750 милиона лири за изследователска и развойна активност на дребните и междинни предприятия, осведоми Франс прес. 

Системата за заеми с държавно присъединяване от 250 милона лири ще бъде отворена за предприятия, които към този момент са увеличавали капитала си през последните години. Ако средствата не бъдат върнати, заемът ще бъде трансформиран в дялово присъединяване в капитала.

" Англия е международен водач в нововъведенията и нашите стартъпи са една от огромните ни сили, които ще разрешат да се поддържа растежът след пандемията ", съобщи министърът на финансите Риши Сунак. 

Правителството се пробва по всевъзможен начин да поддържа на повърхността английската стопанска система, застрашена от историческа криза поради пандемията. То към този момент даде обещание да подсигурява заеми за фирмите с до 330 милиарда лири и ще поеме 80 % от заплатите, с цел да могат предприятията да предпочетат да разгласят в частична безработица чиновниците си и да не ги редуцират.

От тази заран работодателите могат да подаават документи за погашение на тези заплати. Около 5000 държавни служители ще бъдат мобилизирани за разглеждането на заявките. Министерстото на финансите продължи с един месец до края на юни този спомагателен механизъм, който е в действие от март. Правителството обаче от няколко дни е под натиска на работодателските организации и лейбъристите, с цел да покрива 100 % от заплатите. Според тях това е единственият метод да бъдат накарани банките да оказват помощ оптимално на фирмите и да се избегнат банкрути. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР