Британското правителство обяви, че повечето граждани от ЕС, които в

...
Британското правителство обяви, че повечето граждани от ЕС, които в
Коментари Харесай

Повечето граждани на ЕС ще могат да останат на Острова

Британското държавно управление разгласи, че множеството жители от Европейски Съюз, които сега обитават в страната, ще могат да останат след Брекзит през 2019 година, заяви „ Ройтерс “.

При представянето на проекти за стратегия за всеобщо вписване, министерството за излизането на Англия от Европейски Съюз и вътрешното министерство показаха, че жителите от Европейски Съюз ще получат двугодишен гратисен интервал, през който ще могат да аплайват за статут на престояване, откакто Англия напусне Европейски Съюз.

Законовият статут и правата на жителите от Европейски Съюз са измежду по-сложните проблеми в процеса на излизането на Англия от Европейски Съюз.

Във Англия живеят към 3 милиона жители на страни от Европейски Съюз. Молбите няма да може да се отхвърлят за дребни механически пропуски и множеството от тях ще бъдат почетени, се споделя в изказване на двете министерства. Разходите по кандидатстването няма да са по-високи от таксата за английски паспорт, а жителите от Европейски Съюз ще имат и право да апелират отменяне на молба.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР