Британското правителство назначи бившия министър на енергетиката Грант Шапс за

...
Британското правителство назначи бившия министър на енергетиката Грант Шапс за
Коментари Харесай

Грант Шапс е новият британски военен министър

Британското държавно управление назначи някогашния министър на енергетиката Грант Шапс за министър на защитата на мястото на Бен Уолъс, който сподели, че желае да се отдръпна след четири години на поста и на идващите национални избори ще освободи и депутатското си място, предадоха международните организации. Назначаването му надали ще промени поддръжката на Англия за Украйна против Русия, показва Ройтерс.

Оглавявайки министерството на защитата Шапс ще поеме петия си държавен пост за последната година, откакто мина през четири разнообразни министерства – на превоза, на вътрешните работи, на бизнеса и търговията, и след това и на енергийната сигурност и въглеродната индиферентност.

Бен Уолъс, който разясниха и като евентуален правоприемник на Генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, изигра водеща роля в дейностите на Англия в поддръжка на Украйна след почналата предходната година съветска инвазия. 

Докато Уолъс беше министър Англия даде през 2022 година военна помощ на стойност 2,3 милиарда лири (2,9 милиарда долара) на Киев. През май тази година тя стана и първата страна, която стартира да доставя на Украйна крилати ракети с огромен обхват, с цел да помогне за преустановяване на най-голямата сухопътна война в Европа от Втората международна война насам.

Миналата година Уолъс резервира поста си, до момента в който Англия преминаваше през един от най-бурните интервали в политическата си история, като двама министър председатели бяха принудени да се отдръпват поради скандал и стопански разтърсвания.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР