Британското правителство може и да не успее да постигне споразумение

...
Британското правителство може и да не успее да постигне споразумение
Коментари Харесай

Тереза Мей призна, че до сделка с ЕС за Brexit може и да не се стигне


Британското държавно управление може и да не успее да реализира съглашение с Европейския съюз за Brexit , призна английският министър председател Тереза Май в изявление пред BBC.

" Възможно е да имаме съглашение, само че има и опция да не се подписа договорка ", сподели тя.

Лидерът на Обединеното кралство не беше в положение да отговори на въпроса какво чака страната при положение на втория сюжет. Тя още веднъж да изрази убеденост, че съглашението с Брюксел ще бъде потребно освен за Обединеното кралство, само че и за самия Европейски Съюз.

В отговор на въпросе подготвена ли тя подаде оставка, в случай че Англия не реализира единодушие с Брюксел, английският министър председател съобщи:

" Аз работя интензивно, с цел да има договорка. Нека се фокусираме върху устрема си да го реализираме “.

Официалните договаряния сред Лондон и Брюксел по отношение на изискванията, при които Обединеното кралство ще се отдръпна от Европейски Съюз, започнаха на 19 юни в белгийската столица. Това се случи съвсем година след референдума във Англия, при който 51,9% от жителите поддържаха напускането на европейската общественост.
Преговорите би трябвало да продължат до ноември 2018 година, след което страните ще имат шест месеца да ратифицират споразуменията. Самият Brexit би трябвало да бъде реалност не по-късно от края на март 2019 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР