Британският участък на Ориент Експрес се премахва заради граничния контрол

...
Британският участък на Ориент Експрес се премахва заради граничния контрол
Коментари Харесай

Заради Брекзит: Ориент Експрес отпътува завинаги от Лондон

Британският сектор на Ориент Експрес се отстранява поради граничния надзор по време на Брекзит. В продължение на 41 години пасажерите можеха да се качат от лондонската гара Виктория на Ориент Експрес и да пътуват със жанр до пристанището Фолкстоун.

Оттам те прекосяваха Ламанша, с цел да трансферират на различен трен в Кале и да продължат пътуването си.

Но от 2024 година Belmond, компанията, която експлоатира Venice Simplon-Orient-Express (VSOE), се отхвърля от този сектор от пътуването от Лондон до Фолкстоун, защото прекосяването на границата до Кале е станало прекомерно мъчно.

„ Искаме да избегнем всевъзможен риск от спиране на пътуването за нашите посетители -

закъснения и пропуснати влакови връзки - и да осигурим най-високо равнище на обслужване, допустимо най-безпроблемно и умерено “, съобщи представител на компанията пред английския вестник The Observer.

Пътуващите за Великден се сблъскаха със закъснения до 14 часа на пристанище Дувър, за които управляващите упрекнаха „ дългите процеси на френската граница “.

Пътниците с рейсове бяха изключително наранени от разстройствата. Според новите разпореждания те би трябвало да слязат от рейсовете, с цел да бъдат тествани паспортите им, преди да преминат Ламанша.

Обединеното кралство омаловажи опасенията, че забавянията се дължат на Брекзит,  управляващите неведнъж заявяваха, че сходни опашки надали ще станат норма. Други считат, че пониженият брой на пасажерите поради пандемията от Covid-19 до момента е прикривал казуса на границата.

От Belmond настояват, че няма метод да се избегнат закъсненията, които основават недопустим риск за компанията.

Те се притесняват, че казусът скоро може да се задълбочи, защото след въвеждането на новата система на Европейски Съюз за влизане/излизане пасажерите ще би трябвало да минават през биометрични инспекции от ноември 2023 година

Европейски Съюз и Обединеното кралство се стремят да вкарат схеми за авансово позволение за пътешестване, които са сходни на американската скица Esta.

Те ще изискват възнаграждение на такса и даване на спомагателна информация, да вземем за пример за присъда и обучение.

Вместо да се качат на Orient Express, пасажерите ще би трябвало да резервират услугата Eurostar от гара Сейнт Панкрас, с цел да се трансферират на VSOE в Париж. Услугата от Лондон се извършваше от 1982 година насам и отвеждаше пасажерите до най-оживените културни центрове в Европа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР