Британският телекомуникационен регулатор Ofcom предлага нови правила, които засягат компаниите,

...
Британският телекомуникационен регулатор Ofcom предлага нови правила, които засягат компаниите,
Коментари Харесай

На Острова предложиха забрана телекомите да индексират таксите си спрямо инфлацията по време на договора

Британският телекомуникационен регулатор Ofcom предлага нови правила, които засягат фирмите, които постановат свързани с инфлацията покачвания на цените по време на контракта.

Заявяват, че ценообразуването би трябвало да бъде по-прозрачно за клиентите.

Службата за връзки управлява локалните телевизионни, радио и телекомуникационни услуги. След последната си консултация желае да заложи на телекомите и телевизионните компании да дефинират идните покачвания на цените с акуратност. Предварително сега на продажба. С документиран миг по кое време покачването влиза в действие.

Ofcom са открили, че нараства броят на доставчиците, които включват в контракта опция да индексират цените си по отношение на инфлацията.

Прегледът на Ofcoms е за да „ оцени резултатите от обвързваните с инфлацията условия за вариране на цените върху потребителите “. Включително способността им да схващат и избират верните покупко-продажби за тях, както и по какъв начин това може да повлияе на действието на пазарите.

Предлагат се промени в общите условия, с цел да се вкарат нови условия към доставчиците.

Те ще изискват от тях да създадат ясна цената на абонамента на мястото на продажба, както и да се изброят всички планувани нараствания на цената изцяло тъкмо, дружно с датата, на която те ще влязат в действие.

Те ще се ползват за всички потребителски широколентови, стационарни, мобилни интернет услуги, както и за платени телевизионни услуги. Включително когато се вземат в композиция като пакет.

Анализаторът на телекомуникациите Паоло Пескаторе от PP Foresight изрази нерешителност.

Предупреди, че препоръчаният ход ще бъде удар за телекомуникационните компании, които се борят с намаляването на маржовете и намират други способи за увеличение на приходите си.

Всички телекоми се борят да генерират нови форми на доходи. Това е макар въвеждането на съгласуваност от последващо потомство, с цел да задоволи ненаситния вкус на потребителите за данни.

Инфлацията сигурно не е нещо, което се отразява добре на потребителите. Точно противоположното. Но по същия метод тя влияе и на бизнесите, за които спешният миг не е по-леко. Когато съвместим това с миг, когато са нужни съществени вложения в нови технологии, решението не е толкоз просто.

И Megabuyte, компания за проучване на пазара, беше сериозна към хода на Ofcom:

“Тук има чувство, че Ofcom затваря вратата на конюшнята, откакто конят е избягал “, защото потребителите към този момент са претърпели повишаване на цените в средата на тази година. Докато инфлацията в този момент е спаднала до към 4.6 %. Предложенията на Ofcom няма да спрат доставчиците на услуги да покачват цените в течение на контракта, стига категорично да го посочат в контракта.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР