Британският принц Хари сключва брак с бившата американска актриса Меган

...
Британският принц Хари сключва брак с бившата американска актриса Меган
Коментари Харесай

Светът очаква сватбата на годината

Британският принц Хари подписва брак с някогашната американска актриса Меган Маркъл.

Сватбената гала ще е в Уиндзорския палат, във внушителния дворцов параклис "Сейнт Джордж ", издигнат през 15-и век. На нея са поканени 600 души, оповестиха международните осведомителни организации.

Церемонията ще води преподобният Дейвид Конър, настоятел на храма "Сейнт Джордж ".

Кентърбърийският архиепископ Джъстин Уелби, нравствен лидер на Англиканската черква, ще води размяната на обетите. Принц Чарлз ще води булката до олтара, защото татко й претърпя тази седмица сърдечна интервенция.



След сватбената гала младоженците ще преминат с колесница по улиците на града, ескортирани от Кралската конница.

Кралица Елизабет Втора ще даде пладнешки банкет за младоженците и 600-те им посетители в Уиндзорския палат. След него принц Хари, Меган Маркъл и кралското семейство ще театралничат за формалните фотоси, за които е поканен фотографът Алекси Любомирски.

Принц Чарлз, бащата на младоженеца, провежда вечерта частен банкет за фамилията и 200 близки другари във Фрогмор хаус, имение от 17-и век на към километър от замъка Уиндзор.



Принц Хари, който е на 33 години, е шести подред за заместничество на английския престол. Маркъл, която е на 36 година, е разведена, майка й е афроамериканка, а бащата бял. За мнозина сватбата е като приказка.

За някои тъмнокожи английски жители тя е доказателство за разчупването на бариерите в модерна Англия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР