Британският премиер Тереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза

...
Британският премиер Тереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза
Коментари Харесай

Туск и Мей: Остава още работа, ако искаме споразумение за условията на развода през декември

Британският министър председател Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила и ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск установяваха, че има още работа, която би трябвало да бъде свършена в договарянията за изискванията за излизане на Англия от Европейски Съюз, до срещата на върха на Европейски Съюз през декември, с цел да се премине към разискването на бъдещите търговски връзки, съобщи представителят на Даунинг стрийт, представен от Франс прес.

Мей и Туск се срещнаха в коридорите на срещата на върха на Европейски Съюз по обществените проблеми, която се организира в шведския град Гьотеборг.
Още с идването си тази заран Мей изрази вяра за "положителен отговор " от европейците. По-късно нейната пресслужбата окачестви полемиката сред двамата като положителна, като те разискали постигнатия до момента прогрес в договарянията за Брекзит по такива тематики, като "правата на жителите, Северна Ирландия и финансовите условия ".

След срещата Туск направи лична преценка на състоялия се диалог. "Има добър прогрес по въпроса за правата на жителите, само че се нуждаем от доста повече прогрес по Ирландия и по финансовите условия. За да избегнем всевъзможни неясноти по отношение на работния ни график, ясно заявих на премиерката Мей, че този прогрес би трябвало да се случи не по-късно от началото на декември ", акцентира Туск, представен от Ройтерс.

Същата линия застъпи и ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9... към профила. Говорейки за комплицираните договаряния за Брекзита, той сподели в Гьотеборг: "Часовникът цъка. Очаквам да успеем да реализираме съглашение по изискванията на развода до срещата на Европейския съвет през декември, само че остава още работа, която би трябвало да бъде свършена ".

Туск ще ръководи среща на водачите на Европейски Съюз на 14-15 декември, която може да даде зелена светлина за начало на договарянията за бъдещите търговски връзки с Лондон. Но високопоставени чиновници от Европейски Съюз, представени от Ройтерс, споделят, че имат потребност от към две седмици, с цел да приготвят съответното решение на срещата на върха, откакто Лондон извърши техните условия.

Мей имаше в Гьотеборг и "конструктивна " двустранна среща с френския президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила, заяви Даунинг стрийт. Те разискали съществуващите мощни връзки сред Англия и Франция и "очакват с неспокойствие да ги продължат в месеците и годините отсега нататък ", отбелязва Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР