Британският премиер Тереза Мей ще изложи в понеделник планове за

...
Британският премиер Тереза Мей ще изложи в понеделник планове за
Коментари Харесай

Мей предлага 2 млрд. евро за общините, подкрепящи Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей ще изложи в понеделник проекти за основаване на фонд от 2,11 милиарда долара(1,6 милиарда Паунда), който да подкрепи икономическия напредък в общините, подкрепящи Брекзит, най-много в северната част на Англия, съобщи VOA.

Средствата ще бъдат употребявани за основаване на нови работни места, образование и увеличение на икономическата интензивност.
" Фондът за по-силни градове ", детайлности за който се появиха във вестниците предишния месец, се възприема от мнозина като част от напъните на Мей да завоюва поддръжка за договорката на Брекзит измежду опозиционните депутати лейбъристи, които съставляват области, дали своят вот мощно в поддръжка на напускането на Европейския съюз.

Лейбъристите към този момент оповестиха предлагането за тип " рушвет ".

Англия би трябвало да напусне блока в края на месеца. Парламентът би трябвало да гласоподава за ревизираното съглашение до 12 март.

Мей към момента счита, че Обединеното кралство може да напусне Европейски Съюз на 29 март, в случай че задоволително депутати поддържат изменено съглашение за Брекзит.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР