Британският премиер Тереза Мей предупреди, че провал на проекта за

...
Британският премиер Тереза Мей предупреди, че провал на проекта за
Коментари Харесай

Мей: Провал на споразумението за Брекзит в парламента ще предизвика по-голямо разделение

Британският министър председател Тереза Мей предизвести, че неуспех на плана за съглашение за Брекзит в Британския парламент ще породи по-голямо разделяне и неустановеност.
 Вълна от оставки в английското държавно управление след утвърдената договорка за Брекзит
Тези предизвестия Мей насочи по време на сесия въпроси-отговори със слушателите на Радио 5 на Би Би Си, заяви Българска телеграфна агенция.

В неделя на среща на върха в Брюксел Европейски Съюз и Обединеното кралство се чака да завършват контракта за Брекзит и политическата декларация за бъдещите връзки сред двете страни. После Тереза Мей би трябвало да получи утвърждението на Народното събрание. Но това надалеч не е обезпечено поради опълчването на редица политически партии и даже на депутати от нейната лична партия.

" Това съглашение е положителното съглашение, което ползва на процедура това, за което гласоподаваха хората на референдума за Брекзит през юни 2016 година ", сподели Мей.

" Моята работа е в този момент да убедя в това хората в Народното събрание ", добави тя.

" Ако съглашението не мине там, ние ще се върнем там, където започнахме. Ние ще се озовем в обстановката на още по-голяма неустановеност и разделяне ", предизвести Мей.

Премиерът отхвърли да съобщи дали ще подаде оставка, в случай че Народното събрание не одобри съглашението. Тя призна, че е разочарована от оставките на няколко министри, недоволни от плана за контракта. Мей показа, че получава и послания в поддръжка на съглашението. Като израз на поддръжка тя описа, че получавала цветя и даже кексче с нейния лик от горната страна, направено от 9-годишно момиче.

Тереза Мей отива на следващия ден в Брюксел за среща с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР