Британският премиер Тереза Мей посреща в Лондон председателя на Европейския

...
Британският премиер Тереза Мей посреща в Лондон председателя на Европейския
Коментари Харесай

Тереза Мей посреща председателя на Европейския съвет Доналд Туск в Лондон

Британският министър председател Тереза Мей посреща в Лондон ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск - ден преди да произнесе огромна тирада за визии та си за бъдещите връзки с Европейския съюз.

Градусът на напрежение във Англия е висок преди речта на Мей, от която се чака изясненост за позицията на английското държавно управление преди втората фаза на договарянията за Брексит, осведоми БНР.

Доналд Туск идва в Лондон, откакто в сряда основният договарящ за Евросъюза Мишел Барние разгласи проектите на Брюксел по съглашението за Брексит, които обаче не бяха посрещнати добре в Лондон, изключително по въпроса за северноирландската граница.

Тереза Мей съобщи, че никой английски министър председател не може да одобри предлагането, тъй като то накърнява целостта на Обединеното кралство поради концепцията, че с цел да няма твърда граница, Северна Ирландия би трябвало да остане в митническия съюз.

Бившият английски министър председател Джон Мейджър подлага на критика Тереза Мей за нейната последна тактика в договарянията за Брексит. Той прикани депутатите в Народното събрание да получат право на свободен избор по крайната договорка. Ако се постанова, договарящите да бъдат пратени назад да договорят усъвършенстване по договорката или решението да бъде предоставено на народа в нов референдум, посочи Мейджър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР