Британският премиер Тереза Мей обяви, че правителството е постигнало обща

...
Британският премиер Тереза Мей обяви, че правителството е постигнало обща
Коментари Харесай

Великобритания предлага зона за свободна търговия с ЕС след Брекзита

Британският министър председател Тереза Мей разгласи, че държавното управление е постигнало обща позиция за основаване на зона за свободна търговия сред Англия и Европейски Съюз след Брекзита, предадоха Ройтерс и ТАСС.

" Кабинетът контракти общата ни позиция за бъдещето на договарянията ни с Европейски Съюз. Предложението ни е за основаване на зона за свободна търговия сред Англия и Европейски Съюз с набор от общи правила за промишлените артикули и селскостопанската продукция ", се споделя в изказване на Мей след съвещание на кабинета в Чекърс, извънградската резиденция на английските министър председатели на 70 км северозападно от Лондон.

" Договорихме се и за нов митнически модел, който ни дава свободата да сключваме нови търговски съглашения със страни от целия свят ", съобщи Мей.

Според в. " Таймс ", който не цитира източници, Мей е дала обещание на съдружниците си в кабинета, че ще уволни външния министър Борис Джонсън, в случай че той се опита да подкопае преговорната позиция на държавното управление с Европейски Съюз, отбелязва Ройтерс.

Някои английски вестници писаха, че Джонсън, който бе измежду водачите на лагера за овакантяване на Европейски Съюз на референдума за Брекзита от 2016 година, през вчерашния ден преди съвещанието на кабинета се е срещнал с минимум петима други министри, с които е разискал по какъв начин да реагират на проекта на Мей, отбелязва ДПА.

В изказването на държавното управление се показва, че Англия ще продължи и подготовката за сюжет за Брекзит без реализирано съглашение с Европейски Съюз за бъдещо съдействие.

Тереза Мей съобщи също, че идната седмица английското държавно управление ще разгласява Бяла книга, в която ще бъде в детайли разказано по какъв начин Лондон има намерение " да си върне контрола над своите пари, своите закони и своите граници ", отбелязва ТАСС.

Преговарящият на Европейски Съюз за Брекзита Мишел Барние написа в Туитър, че с неспокойствие чака публикуването на Бялата книга и че ще направи оценка на предложенията на английското държавно управление, с цел да реши дали те са осъществими и реалистични.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР