Британският премиер Риши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик. Риши

...
Британският премиер Риши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик.
Риши
Коментари Харесай

Руши Сунак: Русия е взела на прицел цивилен товарен кораб в Черно море

Британският министър председател Риши Сунак  Риши Сунак Риши Сунак – английски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 година в Саутхемпшир, съобщи през днешния ден, че на 24 август съветските въоръжени сили са взели на прицел с голям брой ракети граждански товарен транспортен съд в Черно море, като се базира на разкрита разследваща информация, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11705
" Благодарение на разкрита разследваща информация знаем, че на 24 август съветските въоръжени сили са взели на прицел с голям брой ракети граждански товарен транспортен съд в Черно море ", сподели министър-председателят на Обединеното кралство, до момента в който информираше английския парламент за присъединяване си в срещата на върха на Г-20 в Делхи.

Откакто през юли Русия се изтегли от подписаната с посредничеството на Организация на обединените нации черноморска зърнена договорка, която позволяваше на Украйна да изнася зърното си, Киев стартира да упреква Москва в заплашване на цивилни кораби в Черно море. Съединени американски щати и Англия тогава предизвестиха, че Русия може да разшири обсега на нападенията си против украински зърнени уреди и да стартира да атакува цивилни кораби в Черно море.

Корабът, който на 24 август, е бил взет на прицел от съветските сили, е плавал под либерийски байрак и е бил на котва на пристанището в Одеса в миг на обстрел. Според данни на английското външно министерство става дума за офанзива с ракети от вида " Калибър ", изстреляни от съветски боен транспортен съд и унищожени от украинските сили.

" Въпреки неуспеха тази офанзива е ясна проява на повтарящите се опити на Русия да задуши украинската стопанска система и е илюстрация на незачитането от страна на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През на живота на цивилните и на ползите на страните от Африка, Азия и Близкия изток ", обявиха от дипломатическата централа в Лондон.

" Тези офанзиви демонстрират доколко Путин е обезверен ", отбелязва английският външен министър Джеймс Клевърли, представен в изказването на външното министерство.

Според Лондон съветските офанзиви по пристанищна и складова инфраструктура на Украйна са унищожили от юли насам 280 000 тона зърнени култури, което е повече, в сравнение с Русия даде обещание да даде на африканските страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР