Британският премиер Риши Сунак заяви, че така наречената златна ера“

...
Британският премиер Риши Сунак заяви, че така наречената златна ера“
Коментари Харесай

Британският премиер втвърдява позицията към Пекин, „златната ера“ е свършила

Британският министър председател Риши Сунак съобщи, че по този начин наречената „ златна епоха “ в връзките с Китай е завършила, обещавайки да премисли позицията на Обединеното кралство към Пекин, съобщи БНР.

Риши Сунак съобщи това по време на обичайния годишен прием, даван от кмета на лондонското Сити. Премиерът съобщи, че по-близките стопански връзки през миналото десетилетие са били наивни “.  „ Англия в този момент би трябвало да размени пожелателното мислене с корав прагматизъм “, сподели Сунак. Според него „ златната епоха “ в британско-китайските връзки е завършила, паралелно с наивната концепция, че по-голямата търговия със Запада ще докара до политически промени в Китай.

Той обаче предизвести, че не става дума за изразителност от вида на тази от „ студената война “, допълвайки, че световната значителност на Китай не може да бъде подценявана. Риши Сунак е подложен на напън от депутати в неговата Консервативна партия да втвърди английската позиция към Китай, откогато стана водач на торите и министър председател на страната предишния месец.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР