Британският премиер Риши Сунак заяви, че правителството му не е

...
Британският премиер Риши Сунак заяви, че правителството му не е
Коментари Харесай

Британският премиер призна провал по ключово обещание за здравеопазването

Британският министър председател Риши Сунак съобщи, че държавното управление му не е направило задоволително, с цел да понижи огромния брой чакащи за болнично лекуване в здравната работа , оповестява " Ройтерс ".

Думите му бяха самопризнание за неуспех на едно от обещанията му в навечерието на изборите .

В началото на 2023 година Сунак даде пет съществени политически обещания , от които едно за редуциране на описите с чакащи в напрегнатата, ръководена от страната Национална здравна работа - главен проблем за множеството от гласоподавателите.

" Не сме постигнали задоволителен прогрес ", удостовери Сунак в изявление в тази връзка.

Запитан дали се е провалил с това заричане, министър председателят отговори утвърдително.
 Здравни чиновници още веднъж стачкуват във Англия
Здравни чиновници още веднъж стачкуват във Англия

Правителството отхвърля да договаря

Сунак добави, че държавното управление е направило съществени вложения в Националната здравна работа, като е осигурило повече личен състав и здравно съоръжение. Постоянните стачки на лекарите против заплащането обаче попречили напъните за понижаване на описите с чакащи.

По публични данни към ноември 2023 година рекордните близо 7,6 милиона души в Англия са чакали за неспешно болнично лекуване от Национална здравна работа. Тази цифра е със стотици хиляди повече, в сравнение с при идването на Сунак на власт в края на 2022 година

Институция, ценена от британците от основаването си през 1948 година, Националната здравна работа е изправена пред голям напън през последните години поради застаряващото население и пандемията от COVID-19.

По-късно тази година предстоят национални избори в страната. Проучванията на публичното мнение дават сериозна преднина на опозиционната Лейбъристка партия пред консерваторите на Сунак.

" Риши Сунак най-сетне призна това, което е изцяло явно за всички останали от години - консерваторите се провалиха с Националната здравна работа ", акцентира ръководителят на здравната политика на лейбъристите Уес Стрийтинг.
 Младите лекари във Англия стартират четиридневна стачка
Младите лекари във Англия стартират четиридневна стачка

Това се обрисува като най-голямата стачка в английската здравна система
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР