Британският премиер Риши Сунак заема същата милитаристична линия като предшественика

...
Британският премиер Риши Сунак заема същата милитаристична линия като предшественика
Коментари Харесай

Руският посланик в Лондон: Няма разлика в милитаризма на Джонсън и Сунак

Британският министър председател Риши Сунак заема същата " милитаристична линия " като предшественика си на поста Борис Джонсън и би трябвало да направи повече , с цел да помогне за провеждането на мирни договаряния сред Москва и Киев. Това съобщи съветският дипломат в Обединеното кралство Андрей Келин пред Sky News.

" Никога не съм чувал от него думата, че бъдещето принадлежи на европейската сигурност, в това число европейската сигурност за всички страни, освен за НАТО. Но за всички страни. ", сподели той. 

Келин също повтори изказванията на съветския президент Владимир Путин, че сред 25% и 30% от оръжията, доставени на Украйна от западните страни, са унищожени.

Келин също беше запитан за известията, че Русия е употребила доставени от Иран дронове - като Sky News е видял хипотетичен контракт за оръжия, който предлага първото солидно доказателство, че Техеран е продал муниции на Москва за войната си в Украйна.

" Никой няма действителни доказателства за ирански дронове. Имаше две срещи сред украинци и иранци, за които знаем... украинците не съумяха да дават никакви доказателства, че тези дронове принадлежат на Иран. ", отсече той. 

Посланикът отхвърли Русия да е получавала дронове от Иран и сподели, че в никакъв случай не е виждал подобен контракт.

Джонсън трансформира Англия в един от водещите поддръжници на Украйна по време на времето си като министър-председател и постоянно организираше диалози с президента Володимир Зеленски.

Техните диалози постоянно започваха със Зеленски и неговия " лист за извършване на покупки " на оръжия , споделиха пред Ройтерс трима английски чиновници, осведомени с въпроса.

Обединеното кралство е доставило оръжия, в това число ракетни системи за неведнъж изстрелване, противокорабни ракети и бронирани транспортни средства.

" Украйна няма късмет ": Путин даде обещание да изгори западните изтребители и танкове

Руският водач твърди, че украинските загуби са 10 пъти по-големи от тези на Русия

Келин беше запитан и за разрушаването на язовира в Нова Каховка, което аргументи опустошителни наводнения в южния украински град.

Оттогава Русия и Украйна взаимно се упрекват за сриването на язовира.

  " Преди една година един от основните генерали на Украйна сподели, че ще взривят язовира, с цел да предотвратят съветска атака. Беше оповестено във The Washington Post, мисля, през декември предходната година. ", твърди той. 

Запитан за 350 милиарда $ замразени активи, които се счита, че Обединеното кралство и Западът възнамеряват да употребяват за възобновяване на Украйна, Келин сподели: " Знам, че Обединеното кралство има доста опит в кражбата на пари от разнообразни страни. Индия беше ограбена, и Египет, и други страни също. Така че, несъмнено, това е още един образец за обири и грабежи. "
 Русия си желае неотложно иззетите активи от Европейски Съюз
Русия си желае неотложно иззетите активи от Европейски Съюз

Москва упрекна Брюксел в фрапантен стопански грабеж
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР