Британският премиер Риши Сунак е на посещение в Израел. Той

...
Британският премиер Риши Сунак е на посещение в Израел. Той
Коментари Харесай

Британският премиер от Тел Авив: Всяка смърт на цивилен е трагедия

Британският министър председател Риши Сунак е на посещаване в Израел. Той ще се срещне с премиера Бенямин Нетаняху и президента Ицхак Херцог.

Сунак ще сервира съболезнования за загубата на човешки животи в Израел и Газа в следствие от офанзивата против Израел на основани в Газа палестински бойци от " Хамас " на 7 октомври и ще предизвести за опцията от спомагателна ескалация на спора в района, сподели неговата канцелария.

" Всяка гибел на граждански е покруса . И животът на прекалено много хора беше изгубен след ужасяващия акт на гнет от страна на " Хамас ", уточни Сунак в изказване преди визитата. Той сподели, че смъртоносната детонация в болничното заведение в Газа във вторник, при която бяха убити стотици палестинци , би трябвало да бъде " повратен миг за водачите в района и по света и те да се обединят, с цел да се избегне по-нататъшна рискова ескалация на спора ". Сунак също по този начин даде обещание, че Англия ще бъде " в челните редици на тези старания ".

Британският министър председател ще призове също за отварянето на маршрут за достъп на филантропични помощи от Египет в Газа колкото е допустимо по-скоро, както и за това да се даде опция на блокираните в Газа английски жители да я изоставен.
 
I am in Israel, a nation in grief.

I grieve with you and stand with you against the evil that is terrorism.

Today, and always.

סוֹלִידָרִיוּת
— Rishi Sunak (@RishiSunak)
Най-малко седмина английски жители са били убити и минимум деветима са в неопределеност след офанзивата против Израел , съобщи представител на Сунак.

Външният министър на Англия Джеймс Клевърли , който посети Израел предходната седмица, ще посети Египет, Турция и Катар през идващите три дни, с цел да разиска спора и да се опита да откри спокойно решение, сподели неговата канцелария.

Англия посочи, че трите страни са " жизненоважни за интернационалните старания за опазване на районната непоклатимост, за освобождение на заложниците и за обезпечаване на филантропичен достъп до Газа ".
 
British PM Rishi Sunak arrives in Tel Aviv, Israel, according to Reuters.

(Photo source: Reuters)
— ANI (@ANI)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР