Британският премиер Лиз Тръс уволни в петък своя министър на

...
Британският премиер Лиз Тръс уволни в петък своя министър на
Коментари Харесай

Британският премиер Лиз Тръс уволни своя министър на финансите Куази Куартенг

Британският министър председател Лиз Тръс уволни в петък своя министър на финансите Куази Куартенг в петък, откакто показания от него преди към три седмици така наречен " мини-бюджет " провокира разтърсвания на интернационалните финансови пазари. В резултат на това негово фискално предложение английският пануд означи рекордно дъно по отношение на щатския $ и беше изгубено доверието на вложителите, заяви БНР.

Куартенг сподели, че е подал оставка по искане на Лиз Тръс, откакто се е върнал бързо в Лондон през нощта от годишните срещи на МВФ и Световната банка във Вашингтон.

Лиз Тръс, която е министър председател от едвам 37 дни, ще даде конференция по-късно в петък, потвърдиха от " Даунинг стрийт " 10.

" Помолихте ме да отстъпя поста като ваш канцлер. Аз одобрих “, се споделя в писмото с оставката до Тръс, което Куартенг разгласява в " Туитър ".

Той също по този начин написа, че  " икономическата среда се е трансформирала бързо " след оповестяването на неговия " проект за стопански напредък ", добавяйки, че " е значимо да се подчертае задължението на държавното управление на Тръз към фискална дисциплинираност ".

" Средносрочният фискален проект е от решаващо значение за тази цел и чакам с неспокойствие да поддържа вас (Тръз) и моя правоприемник, с цел да постигнете това “, уточни още Куартенг.Според медиите в Обединеното кралство, любимци за неговия пост са Надхим Захауи и Саджид Джавид - някогашни финансовите министри от ерата на Борис Джонсън, както и Джереми Хънт.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР