Британският премиер Борис Джонсън призова Русия да се откаже от

...
Британският премиер Борис Джонсън призова Русия да се откаже от
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Лондон е „рамо до рамо“ с Киев

Британският министър председател Борис Джонсън прикани Русия да се откаже от военни дейности против Украйа и добави, че Англия стои „ един до друг “ с Киев.

Посетилият украинската столица Борис Джонсън съобщи на взаимна конференция с президента Володимир Зеленски, че съветско навлизане в Украйна ще бъде „ политическо, хуматинитарно и военно злополучие “.

Борис Джонсън съпостави държанието на Владимир Путин с „ ориентиран револвер в главата на Украйна “. Той упрекна също Путин „ в опит да унищожи постигнатото след рухването на Берлинската стена през 1989 година и че желае да преначертае картата за сигурност на Европа “.

В взаимна декларация след срещата бе очебийно, че „ Украйна и Англия ще работят дружно с цел да заздравят украинската сигурност и способността ѝ за самозащита “.

По-рано Джонсън участва на боен брифинг с полковник Джеймс Търстан, командващ интервенция „ Орбитал “ в Украйна. Операция „ Орбитал “ на процедура е английска подготвителна задача в Киев, учредена през 2015 година след анексирането на Крим от Русия.

Коментирайки визитата на Джонсън в Украйна и отчитайки огромните вътрешни проблеми сега на английския министър председател с „ Партигейт “, някогашният шеф на външното разузнаване Джон Сойърс съобщи за Скай нюз, че си задава въпроса дали Джонсън го одобряват насериозно в чужбина, тъй като освен това състояние е мъчно английското държавно управление да се радва на особена респект.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР