Британският премиер Борис Джонсън, който направи изненадваща визита в Украйна,

...
Британският премиер Борис Джонсън, който направи изненадваща визита в Украйна,
Коментари Харесай

Каква е причината за визитата на Джонсън в Киев? ВИДЕО

Британският министър председател Борис Джонсън, който направи изненадваща аудиенция в Украйна, и украинският президент Володимир Зеленски се разходиха дружно по улиците на Киев, където доста квартали бяха бомбардирани от Русия.

Във видеоматериал, публикуван от президентството, се вижда по какъв начин двамата мъже, без средства за самостоятелна отбрана, вървят по улиците в квартала, където се намира президентската администрация.

Заобиколени от тежковъоръжени украински бойци, двамата стигнаха и до ул. „ Хрешчатик “, основната пътна артерия на Киев, където поздравяваха малцината срещнати хора.

Случаен минувач, очевидно разчувствуван да види английския министър председател, му благодари за военната помощ на Лондон и сподели, че украинците доста се нуждаят от английската поддръжка.

Искаме да продължаваме да поддържаме украинския народ колкото е належащо, сподели Джонсън.

След това Джонсън и Зеленски отидоха на Майдана - Площад на независимостта, където от края на 2013 година се организираха огромни проевропейски демонстрации. През февруари 2014 година те доведоха до рухването на проруския президент, което беше източник на руско-украинския спор, показва Агенция Франс Прес.

Визитата на Джонсън не беше оповестена. Това беше първото посещаване на водач от Г-7 от началото на съветската инвазия.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР