Британският премиер Борис Джонсън категорично отрече да е бил предупреждаван,

...
Британският премиер Борис Джонсън категорично отрече да е бил предупреждаван,
Коментари Харесай

Джонсън се извини, направи се на ударен за Партигейт

Британският министър председател Борис Джонсън изрично отхвърли да е бил предупреждаван, че градинското празненство с питиета на Даунинг стрийт може да е в нарушаване на разпоредбите на локдауна. От опозицията неотложно отвърнаха изказването на Джонсън с аргумента, че като министър председател не е нужно някой различен да му споделя, че събирането е нарушаване, предава БНР.

Във виртуално изявление за „ Скай нюз “, до момента в който към момента е в самоизолация, Борис Джонсън още веднъж сервира извиненията си на хората, които са изтърпели огромни неволи и ограничения по време на локдауните и сподели, че схваща изцяло гнева им, само че:

" Никой не ми е казвал, че това, което вършим, както посочвате, е срещу разпоредбите, че събирането, за което става дума, не е било работна среща ".

Казаното от Джонсън идва след повдигнато обвиняване от някогашният му първи консултант Доминик Къмингс, че той е излъгал в Народното събрание, тъй като персонално той му е обърнал внимание, че събирането на 20 май 2020 година може да му донесе неприятности, тъй като е в нарушаване на локдауна.

Двама някогашни чиновници на Даунинг стрийт са декларирали пред BBC, че помнят, че Къмингс им е споделил за предизвестието му към Джонсън, който не му обърнал внимание.

Последният коментар и оправданието за непорочност на Джонсън взриви освен опозицията. Заместник-лидерът на Лейбъристката партия Анджела Рейнър още веднъж изиска оставката на премиера.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР