Британският премиер Борис Джонсън е сниман на чаша вино заедно

...
Британският премиер Борис Джонсън е сниман на чаша вино заедно
Коментари Харесай

Изтече снимка на Борис Джонсън в предполагаемо нарушение на Covid мерките

Британският министър председател Борис Джонсън е сниман на чаша вино дружно със брачната половинка си и чиновници в градината на " Даунинг стрийт " по време, когато във Англия е въведен локдаун и сходни събирания са неразрешени.

Снимката е от 15 май 2020 година Тя е изпратена до The Guardian, откакто предходната седмица английските управляващи отхвърлиха да е имало обществено събитие с храни и питиета на " Даунинг стрийт ". Обяснението им след приключването на фрагмента е, че той демонстрира " работна среща ".

Снимката обаче повдига въпроси по отношение на това изказване. На нея има бутилки с вино, липсва обществено разграничаване и 19 души са се събрали на групи по терасата и моравата на " Даунинг стрийт " № 10.

EXCLUSIVE: Boris Johnson and staff pictured with wine in Downing Street garden in May 2020
— The Guardian (@guardian)
. and challenge Deputy PM over the photo showing Boris Johnson alongside his wife Carrie and up to 17 staff relaxing and drinking in the Downing Street garden during lockdown in May last year.

Watch GMB????
— Good Morning Britain (@GMB)
По това време обществените събиранията във Англия са лимитирани до двама души, които могат да се срещат единствено навън и на разстояние минимум 2 метра.

Темата бе коментирана през днешния ден и от вицепремиера Доминик Рааб, който показа по-различна версия - съгласно него хората на фотографията си почиват след поредност от тежки работни срещи. По думите му това било в благозвучие с тогавашните правила

В последните седмици английският министър председател се сблъска с редица обвинявания, че се е забавлявал и е взел участие в тържества, в това число коледни празненства, до момента в който са работили рестриктивните мерки против Covid-19.
 Оставки във Англия след абсурда с коледните празненства
Оставки във Англия след абсурда с коледните празненства

Съветничката на английския министър председател Борис Джонсън Алегра Стратън подаде оставка и се извини за неуместните мнения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР