Британският премиер Борис Джонсън бе призован от целия политически спектър

...
Британският премиер Борис Джонсън бе призован от целия политически спектър
Коментари Харесай

Натиск върху Джонсън да се извини за обвинения към лидера на лейбъристите

Британският министър председател Борис Джонсън бе свикан от целия политически набор да се извини за погрешните изказвания към водача на Лейбъристката партия Киър Стармър, че преди време не е осъдил педофила Джими Савил.

Снощи Стармър бе атакуван пред Народното събрание от група хора, които го упрекнаха, че е „ бранител на педофили “.

Тази заран министърът, отговарящ за технологиите Крис Филп отбрани по Скай нюз Борис Джонсън като сподели, че той няма виновност при опита за кавга с Киър Стармър.

Миналата седмица Джонсън насочи погрешно обвиняване към Стармър, че не е осъдил Джими Савил, а при вчерашния случай Стармър бе обиждан от тълпата, че е „ бранител на педофили “ и че е „ изменник “.

Нараства обаче натискът Джонсън да се извини. Най-малко шест депутати от Консервативната партия на премиера свързаха случая с погрешните мнения на Джонсън, които той направи обществено в Народното събрание. Тобайъс Елууд, ръководител на парламентарната комисия за защита, прикани премиера да се извини.

Нека да спрем политиката в жанр „ Доналд Тръмп “ да се трансформира в норма, съобщи Елууд. Самият Джонсън осъди случая със Стармър като „ безусловно недопустим “.

С интерес се чака днешната поява на Джонсън в Камарата на общините за постоянния за сряда парламентарен надзор.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР