Британският посланик в Съединените щати Ким Дарок обяви, че е

...
Британският посланик в Съединените щати Ким Дарок обяви, че е
Коментари Харесай

Британският посланик в САЩ се оттегли след думите на Тръмп, че няма да работи с него

Британският дипломат в Съединените щати Ким Дарок разгласи, че е подал оставка поради скандал с изтекли имейли, сериозни към администрацията на президента Доналд Тръмп.

Държавният глава съобщи по-рано тази седмица, че Дарок (нарекъл го неустойчив и некомпетентен), е " доста малоумен човек " и Съединени американски щати няма да работят с него.

Британският министър председател Тереза Мей съобщи, че е разговаряла с Дарок тази заран и му е обяснила, че за голямо страдание се усеща потребността да напусне поста. По думите ѝ положителното ръководство зависи от способността на държавните чиновници да дават пълноценни и почтени препоръки.

" От приключването на публични документи от това посолство имаше доста спекулации за позицията ми и продължителността на оставащия ми мандат като дипломат, " написа Дарок в писмото, с което афишира оставката си, представен от " Ройтерс ". " Искам да сложа завършек на тези спекулации. Заради сегашната обстановка е невероятно за мен да извършвам ролята си по този начин, както бих желал. "

Мей в началото отбрани посланика и упрекна хората, предизвикали теча на дипломатически документи. Тя сподели, че му има " цялостно доверие " и задачата да дава неподправени оценки е таман работа на посланика. Според представител на премиера обаче тя не е съгласна с оценките и счита теча за " недопустим ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР