Британският министър-председател Тереза Мей заяви в реч пред парламента, че

...
Британският министър-председател Тереза Мей заяви в реч пред парламента, че
Коментари Харесай

Мей е готова за провал на преговорите за Брексит

Британският министър-председател Тереза Мей съобщи в тирада пред Народното събрание, че нейното държавно управление се приготвя и за опцията за неуспех на договарянията с Европейски Съюз по отношение на изискванията за отдръпване на Англия от блока, съобщи ДПА.

Мей приказва пред Народното събрание за първи път след речта си във Флоренция предишния месец. Тя съобщи, че държавното управление е длъжно да се приготви за всички благоприятни условия, само че акцентира, че се стреми да реализира преходно съглашение с Европейски Съюз. "Настроена съм оптимистично и амбициозно по отношение на това, което можем да реализираме ", добави министър председателят.

Официалните договаряния ще продължат до ноември идната година, след което националните парламенти на Европейски Съюз и английския парламент ще имат половин година за ратификация на постигнатите договорености, напомня ТАСС.

Англия би трябвало да употребява времето и ресурсите си за договаряне на бъдещите дълготрайни връзки след преходния интервал, акцентира Мей, представена от Ройтерс.

Според английския министър председател в договарянията за Брексит има позитивна нова динамичност. Мей съобщи пред Камарата на представителите, че речта й във Флоренция предишния месец е имала за цел да даде подтик на договарянията и е изпълнила тази задача.

Има прогрес във връзка с въпроса за правата на европейските жители във Англия и правата на английските жители в Европейски Съюз, заяви Мей. Това е един от главните проблеми в договарянията за отделянето на страната от блока, отбелязва АП. Друг главен въпрос е какъв брой ще заплати Англия, с цел да съблюдава уговорките си към Европейски Съюз.

Лондон ще откри надзор над границите си след преходния интервал за излизане от Европейски Съюз, съобщи Мей. През това време хората ще могат да посещават Англия, да живеят и работят там, само че ще има система за регистрация. "За реализирането на нужната подготовка за въвеждане на новата имиграционна система ще се наложи да установим надзор над границите си ", акцентира тя.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР