Британският министър-председател Тереза Мей заяви в реч пред парламента, че

...
Британският министър-председател Тереза Мей заяви в реч пред парламента, че
Коментари Харесай

Лондон се подготвя и за неуспешен финал на преговорите с ЕС

Британският министър-председател Тереза Мей съобщи в тирада пред Народното събрание, че нейното държавно управление се приготвя и за опцията за неуспех на договарянията с Европейски Съюз по отношение на изискванията за отдръпване на Англия от блока , предадоха ДПА и ТАСС.
 
Мей приказва пред Народното събрание за първи път след речта си във Флоренция предишния месец. Тя съобщи, че държавното управление е длъжно да се приготви за всички благоприятни условия, само че акцентира, че се стреми да реализира преходно съглашение с Европейски Съюз. " Настроена съм оптимистично и амбициозно по отношение на това, което можем да реализираме ", добави министър председателят.
 

Официалните договаряния ще продължат до ноември идната година, след което националните парламенти на Европейски Съюз и английския парламент ще имат половин година за ратификация на постигнатите договорености, напомня ТАСС.
 
Англия би трябвало да употребява времето и ресурсите си за договаряне на бъдещите дълготрайни връзки след преходния интервал, акцентира Мей, представена от Ройтерс.
 
 Thinkstockphotos

Според английския министър председател в договарянията за Брекзита има позитивна нова динамичност, съобщи АП. Мей съобщи пред Камарата на представителите, че речта й във Флоренция предишния месец е имала за цел да даде подтик на договарянията и е изпълнила тази задача.
 

Има прогрес във връзка с въпроса за правата на европейските жители във Англия и правата на английските жители в Европейски Съюз , заяви Мей. Това е един от главните проблеми в договарянията за отделянето на страната от блока, отбелязва АП. Друг главен въпрос е какъв брой ще заплати Англия, с цел да съблюдава уговорките си към Европейски Съюз. " Вярвам, че можем да потвърдим, че неприятните предсказания са неправилни " и да реализираме съглашение, преференциално за двете страни, акцентира Мей.
 

Лондон ще откри надзор над границите си след преходния интервал за излизане от Европейски Съюз , съобщи министър-председателят, представен от ТАСС. През това време хората ще могат да посещават Англия, да живеят и работят там, само че ще има система за регистрация . " За реализирането на нужната подготовка за въвеждане на новата имиграционна система ще се наложи да установим надзор над границите си ", акцентира тя.
 
 Guliver/Getty Images

Британското държавно управление ще разгласява две " бели книги ", в които ще изложи проекта за действие на сферите на търговията и митническия надзор след излизането от Европейски Съюз , уточни Мей, представена от ТАСС.
 

Белите книги са публични държавни издания, които залягат в основата на законодателните актове. " Сега публикуваме две бели книги за търговията и митниците. Те ще проправят пътя към законодателство, което да разреши на Англия да работи като самостоятелна комерсиална нация и да сътвори митническа система, която да ни помогне при излизането от Европейски Съюз да реализираме най-хубавите вероятни цени и безмитна търговия, сподели Тереза Мей.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР